Wie is Chris?

Foto: Marcel Bultman / sharpr*

Hoi, ik ben Chris. Freelance sounddesigner en componist voor media: TV, animatie, radio, online, bedrijfsfilm, theater, etc. Mijn passie zit in het creëren van het moment waar geluid en beeld samenkomen. En dat het dan klopt; dat het dan klikt. *klik!*

Als kind geïnspireerd geraakt door jaren ’60 popmuziek en het misbruiken van de potten en pannen van m’n moeder (bij gebrek aan drumstel), besloot ik de muziek in m’n hoofd te combineren met mijn passie voor computers. Als een echte nerd avant la lettre ben ik begonnen met het maken van muziek op de Atari ST en Commodore Amiga. In 2002 studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als toegepast componist en sounddesigner.

Meteen daarna aan het werk gegaan als sound & grafisch ontwerper en dvd-programmeur bij Studio Hilversum. Na 5 jaar bracht m’n vouwfietsje me naar FC Walvisch Sound Studio in Amsterdam. Na me daar 4 jaar lang als een vis in het water te hebben gevoeld en muziek en geluid gemaakt te hebben voor de grootste merken met de tofste projecten, verhuisde ik terug naar het bourgondische Brabant waar ik me aansloot bij Van de Laar | Van Efferen Studio’s. Ondertussen zat ik ook buiten die praktijken niet stil en maakte ik muziek en geluid en ook beeld+animaties bij theater- en dansvoorstellingen en bouwde ik websites voor mijn eigen bedrijf MannetjeMannetje. Momenteel ben ik, naast CHUNCK, werkzaam als sounddesigner/componist bij Studio Make.

Sinds 2019 ben ik freelance sounddesigner, componist en audio editor voor mijn eigen bedrijf CHUNCK binnen de studio’s van Audiocult. Ik maak lekkere audio en muziek bij allerlei soorten producties.